Serenity Residence


Builder
Nathan Verri Pty Ltd.

Designer
Nathan Verri Pty Ltd.

Photographer
Julie Verri

Location
Cooya Beach QLD

Major Features
Asian Temple Entry Doors
Undulated Render
Black-Wattle Solid Timber Bench Tops


A tropical, Asian inspired entrance coupled with lush green and white foliage, warm timbers and ancient Chinese temple doors creates the serenity of this modest and tasteful hideaway.

Walking into the home, you are instantly greeted with floor to ceiling clear glass louvers, overlooking a swimming pool complete with waterfall that sits between the two wings of the home.

Black-Wattyl solid timber benchtops and other timber feature pieces throughout the home were fell, sawn, milled, seasoned and masterfully supplied and installed by a local timber artisan.

A stunning bamboo-green glass kitchen splashback further compliments the warm timbers and tropical surrounds of the home. A large raking ceiling gives the sense of enormity in what stands a modesty small home.

The back yard has been astutely designed to make the most of its available space via raw-sprayed concrete retaining walls to the boundaries and leafy-green gardens above to provide privacy from neighbouring homes.

This transformation of space creates the ambiance of a treasured secret retreat.